vliegtuigfabriekvlissingen.nl

Ontwerp

Inmiddels zijn we weer een belangrijke stap verder!  De architecten van studio Harders uit Delft hebben met dit gave ontwerp aangetoond wat voor moois er is te maken van onze historische draagconstructie.

Naast hergebruik van de constructie zelf is ons doel om zo veel mogelijk materialen te hergebruiken. Zo zijn de kozijnen in dit ontwerp afkomstig uit de Timmerfabriek.

De gevels willen we opbouwen uit gebruikte stenen en volgen de oorspronkelijke karakteristieke contouren zoals velen het nog herinneren. Ook hiermee dragen wij letterlijk en figuurlijk ons steentje bij aan actuele thema’s rondom circulariteit en recycling van bestaande materialen.

Vanwege de vele ramen krijgt het gebouw veel daglicht. Door binnenin een bestaande kasstructuur op te bouwen ontstaat zo een bijzondere sfeer en een behaaglijk binnenklimaat. Bovendien worden warmteverliezen door het enkelvoudige glas van de historische kozijnen geminimaliseerd. In combinatie met een goed geïsoleerd dak en daarop zonnepanelen is het gebouw in hoofdlijnen toekomst bestendiggemaakt.

Wij staan er in ieder geval helemaal achter. In een modern jasje komen met dit plan originele materialen met een boeiend verhaal weer op een overtuigende manier samen in een duurzaam ontwerp!

Herbestemming

Mogelijk leent de constructie zich voor, bijvoorbeeld een publieksfunctie zoals een museum, horeca, een kantine of een studio. Een haalbaarheidsonderzoek moet alle mogelijkheden in kaart brengen.

Lees meer over dit stukje bijzonder industrieel erfgoed met een boeiende geschiedenis. Of bekijk de mogelijkheden voor herbestemming